Hoppa till innehåll

Bli klimatsmart i köket

Lena Djuphammar och Ann-Cathrine Johnsson har tillsammans skrivit en serie kokböcker som speciellt riktar sig till studerande. Studentköket Budget, Studentköket – vego och Studentköket – quick and tasty innehåller goda råd om hur man kan planera sin matbudget under studietiden, inspirerar till lättlagade och billiga rätter, tipsar om vardagsmat men också mer speciella och festliga rätter. Utöver recepten har de också med ytterligare information om bland annat enkel näringslära och övriga smarta tips. Det finns information om hur man planerar matportioner för flera dagar, vilka produkter man borde prioritera samt en massa recept på hälsosam och billig mat, som också är Instagramvänlig.

En ny bok Studentköket Klimatsmart är som ett läromedel, den hjälper läsare att navigera både i matbutiken och hemma i köket. I boken finns det en massa nyttig information om grönsaker, pasta, kött, mjölk samt information om ekologisk mat och klimatsmarta alternativ.

Studentköket Klimatsmart.

Boken är ett väldigt bra alternativ för dem som vill lära sig mer om matlagning men också om klimatsmarta val och matens påverkan på miljön. Den innehåller en massa recept men även information om olika slags produkter och olika sätt att producera mat.

Ofta har studerande begränsade finansiella resurser och tidsbrist vilket påverkar matkonsumtionen och ens prioriteringar. För att må bra och orka med studierna är det extremt viktigt att äta hälsosamt. Tyvärr är hälsosam mat ofta lite dyrare, vilket leder till att unga för det mesta köper mindre hälsosamma och ekologiska produkter i matbutiken. Samtidigt är det just unga som vanligen är mer medvetna och vill köpa mer ekologisk och hälsosam mat. I den nya boken Studentköket Klimatsmart får man tips på hur man kan handla smartare, köpa hälsosamma produkter som är bra för kroppen och miljön och samtidigt spara pengar och tid.

Det är väldigt viktigt att diskutera klimatsmarta val men också att verkligen förverkliga dem. Det sägs att man borde prioritera ekologisk, närproducerad, miljövänlig mat men ibland kan det vara svårt att hitta lämplig information. Om man vill förstå sig bättre på klimatsmart mat, lära sig nya recept och äta hälsosamt är den här boken en bra start. Den bjuder på tips och råd för både nybörjare och proffs.

Studentköket Klimatsmart.

I boken hittar man superenkla och billiga recept för studentköket. För att få en riktig sommarkänsla kan det vara bra att börja med något lätt, färgglatt och nyttigt. Vi har valt ett enkelt recept på smaskig mat som kan lagas till frukost, till efterrätt eller till och med till mellanmål.

Studentköket Klimatsmart.

 

Engagemangsredaktör för Studentbladet.

1 kommentar till “Bli klimatsmart i köket”

  1. Pingback: Recept: Veganska och glutenfria bullar, oh la la - Studentbladet

Vad tycker du?