Hoppa till innehåll

Kontakta oss

Redaktionen

Den nya redaktionen tar över verksamheten i augusti-septembersnåret. Har du akuta ärenden kan du rycka SSIs ordförande i ärmen

Redaktörerna jobbar i utrymmen på G18 och håller i trådarna för Studentbladets vardagliga verksamhet. Är det något du funderar över är det bara att ta kontakt, komma förbi redaktionen på en kopp kaffe eller önska riktigt, riktigt hårt så vi känner av det under yogastunderna.

Du når oss på fornamn.efternamn@stbl.fi.

Vill du hälsa på eller skicka kärleksbrev? Adressen är tills vidare:
Studentbladet
G18 A

Georgsgatan 18
FI-00120 Helsingfors
FINLAND

Vi letar konstant efter nya frilansare (se nedan), samarbetspartners, idéer och skvaller – hör modigt av dig med idéer av alla dess slag!. Studentbladet ges ut av Svenska Studerandes Intresseförening.

Vill du arbeta för Studentbladet?

Studentbladet är i ständigt behov av frilansade journalister, recensenter, kåsörer, illustratörer, fotografer och marknadsföringexperter. Om du känner dig träffad, fortsätt läsa.

Man behöver absolut inte studera journalistik för att arbeta i mediebranschen. Det räcker att du är intresserad av journalistik, samhälle, politik, kultur eller livsstil – vi uppmanar dig hjärtligen ta kontakt med redaktionen.

Frilans är ett utmärkt sätt att nätverka, öva på att uttrycka sig i media och samtidigt få använda redaktionen som bollplank under hela processens gång. Funderar du på hur du skulle kunna bygga en portfolio utan att riktigt ha ett specialområde (än), sån är det en utmärkt möjlighet för dig att frilansa för Studentbladet.

Vad krävs av mig som frilansare?

Som frilansare behöver du egna arbetsredskap, vilket i praktiken betyder dator. Har du möjlighet att ta och redigera bilder/video/audio är det definitivt ett plus, men absolut inte ett krav.

Det som i praktiken krävs av varje frilansare är tre saker:

  • initativtagande
  • baskunskaper i medieproduktion/journalistik (och vi menar baskunskap, alltså att du känner till skillnad på rubrik och brödtext/kamera och skanner/kaffe och te)
  • skattekort/möjlighet att fakturera

Hur blir jag frilansare?

Det vanligaste tillvägagångssättet är att du, blivande stjärnreporter, har en tanke som gnager i bakhuvudet, en idé som sjuder, ett problem du tycker inte får den uppmärksamhet det förtjänar. Eller så vill du bara skriva av dig av bara farten. Poängen är att initiativet och grundidén kommer från dig. Utöver det går nästan allt att diskutera.

Mejla redaktionen om ditt intresse, vad du skulle vilja skriva om, och bifoga gärna exempel på tidigare texter/produktioner du jobbat med.

Är du i startgroparna av din karriär och har vare sig CV eller smakprover? Det är okej. Det viktigaste är att ta kontakt och diskutera. Man lär sig ju genom att göra.

Vi betalar arvode för alla alster som frilansare bidrar med, och publicerar allt mellan klassiska journalistiska texter och fräcka illustrationer.

Om du ens misstänker att du har en idé som är värd att utforska uppmuntrar vi å det varmaste att ta  kontakt med redaktionen  – det värsta som kan hända är några fjuttiga pinsamma tystnader efter chefredaktörens dåliga skämt.

Du kan också kika på Studentbladets infopaket för frilansare – PDF:en finns redo för nerladdning här:

Är du intresserad av att annonsera i Studentbladet? Annonserna kan publiceras i det årliga magasinet och/eller på Studentbladets hemsida för en viss tid.

Att annonsera i Studentbladet är ett effektivt sätt att nå studerande i ålder 18-35 i Finland och få synlighet i svenskfinlands studieliv.

Mer information hittar du i mediekortet:

1 kommentar till “Kontakta oss”

  1. Pingback: Porrläskunnighet gör dig etiskt kåt - Studentbladet

Kommentarer är stängda.