Hoppa till innehåll

Hemmakväll med god mat

Morot med senap och honung

Du behöver:

1 kg morot

4 msk olivolja

1 tsk salt

1 tsk senapspulver

2 msk honung eller lönnsirap

1 msk torkad dill

1 kruka basilika

 

– Skala och skär moroten i stavar.

– Bred ut moroten på en plåt.

– Blanda olivolja, salt, senapspulver, honung och torkad dill och fördela jämnt över morötterna.

– Rosta i ugn på 200 grader i 15 minuter.

– Blanda ner färsk basilika efter rostningen.

 

Rädisor med parmesan, citron och yoghurt

Du behöver:

2 knippen rädisor

1 vitlöksklyfta

3 msk olivolja

salt, peppar

 

1 dl turkisk yoghurt

1 citron, saften och skalet

1 msk vit balsamico

1 nypa malen muskot

1 tsk honung

60 g parmesan

 

– Skär bort blasten på rädisorna.

– Lägg rädisor och hackad vitlök i en ugnssäker form, häll över olivolja, salt och peppar.

– Rosta i ugn på 210 grader i 10 minuter.

– Blanda ihop yoghurt, balsamico, citronskal, citronsaft, honung och muskot. Smaka av med salt och peppar.

– Vänd runt rädisorna i yoghurten. Riv över parmesan.

Engagemangsredaktör för Studentbladet.

Vad tycker du?