Morot med senap och honung
Du behöver:
1 kg morot
4 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk senapspulver
2 msk honung eller lönnsirap
1 msk torkad dill
1 kruka basilika
– Skala och skär moroten i stavar.
– Bred ut moroten på en plåt.
– Blanda olivolja, salt, senapspulver, honung och torkad dill och fördela jämnt över morötterna.
– Rosta i ugn på 200 grader i 15 minuter.
– Blanda ner färsk basilika efter rostningen.
Rädisor med parmesan, citron och yoghurt
Du behöver:
2 knippen rädisor
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
salt, peppar
1 dl turkisk yoghurt
1 citron, saften och skalet
1 msk vit balsamico
1 nypa malen muskot
1 tsk honung
60 g parmesan
– Skär bort blasten på rädisorna.
– Lägg rädisor och hackad vitlök i en ugnssäker form, häll över olivolja, salt och peppar.
– Rosta i ugn på 210 grader i 10 minuter.
– Blanda ihop yoghurt, balsamico, citronskal, citronsaft, honung och muskot. Smaka av med salt och peppar.
– Vänd runt rädisorna i yoghurten. Riv över parmesan.