Hoppa till innehåll

De är Pampas Nationaldags huvudartister

Valet blev Samir & Viktor. Vem då? TV-profilen Samir Badran och modebloggaren Viktor Frisk släppte sommaren 2014 sin första singel – SUCCESS – som också blev en succé på topplistorna. Efter det har de släppt flera hitlåtar bland annat  Groupie och året därpå Bada nakna.

Efter ett uppehåll har Samir och Viktor släppt varsin singel som soloartister, men gjort comeback 2017 med låten Kung. Låten Kung har spelats 1 miljon gånger på Youtube. Samir & Viktor är också aktuella med att tävla i Melodifestivalen 2018 med låten Shuffla, en låt som ännu inte släppts.

Arrangörerna i studentföreningen Pampasmaffian känner sig självsäkra i artistvalet.

– 95 procent av de som pratat med oss har önskat att vi bokar Samir & Viktor till Pampas Nationaldag. Det var inte svårt att välja. Samir & Viktors låtar spelas otaliga gånger på olika studerandefester runt i Svensfinland i Vasa, Åbo och Helsingfors. Studerande gillar deras trallvänliga låtar, säger Frans Villanen ordförande för Pampasmaffian.

Förband till Samir & Victor är finlandssvenska Bastupojkarna & DJ Hannez. Bastupojkarna har 2017 släppt singlarna Autograf och Vår stuga. Gruppen är mest kända för sin låt Dröömin.

Pampas Nationaldag är det största studierandeevenemanget i Svenskfinland. Nationaldagen börjar med en olympiad på Vasa torg och fortsätter med huvudfesten som är i Rewell Center dit 2000 personer ryms. Ifjol var det huvudartisten Linda Bengtzing och gruppen De vet du, samt olika DJs som stog på scen.

Nytt för i år är att Årets Pampasolympiadens konferencier på Vasa torg är inte traditionellt Janne Grönroos. Istället blir det Fredrika Lindholm, känd radioprofil från Yle X3M.

– Vi tror Fredrika Lindholm kommer att sköta olympiaden galant. Det är positivt med ett lite ombyte. Annars hålls programmet som det är. Sillizen ordnas givetvis på Smedsby uf, säger Villanen.

På sillizen spelar den finlandssvenska uppträdarduon Sås och Kopp.

Pampas Nationaldag ordnas den 23-24 mars i Vasa och för den 26:e gången.

Redaktör för Studentbladet.

Vad tycker du?