Hoppa till innehåll

Pampas nationaldags huvudartister avbokade en vecka före biljettsläppet – Let’s Dance kom i vägen

En vecka före biljettsläpp för Pampas nationaldag fick arrangörerna ett chockerande besked från artistduon Samir & Viktor. De kan inte uppträda som huvudartister på Pampas nationaldag dem 23 mars för att Viktor Frisk ska delta i Let’s Dance samma dag.

– Det var en mycket tråkig nyhet för vår del, men vi förstår deras beslut, säger Frans Villanen, ordförande för Pampasmaffian.

Pampasmaffian har jobbat morgon till kväll för att hitta en ersättare till den stora fredagsfesten på Pampas nationaldag i Rewell center i Vasa.

– Det blev väldigt bråttom för oss. Det är svårt att boka en ny artist på en sådan kort varsel, säger Frans Villanen.

Studentföreningen hemlighöll inget, utan berättade till sina följare på sociala medier om den rådande krisen.

– Studerande från Österbotten och från södra Finland har varit mycket förstående för vår situation och hjälpt oss med att hitta en ny artist. Det är vi tacksamma för. Till sist blev det Albin som blev den nya huvudartisten, säger Villanen.

Albin Johnsén är mer känd under artistnamnet Albin. Han slog igenom 2014 med låten ”Din soldat” som gästades av sångerskan Kristin Amparo. Låten är känd även i Finland och är en låt som Yle X3M-lyssnare lätt känner igen.

Hur kan man välja Let’s Dance före Pampas nationaldag?

– En spelning i Finland eller ett tv-program med miljoner tittare i Sverige? Det är nog lätt att välja. Vi förstår beslutet.

Nya huvudartisten är artist, låtskrivare och rappare och har sålt platina i Sverige med singeln ”En sista gång”.

– Albin har miljontals streamningar på Spotify. Hans låtar är enkla att sjunga med i. Det blir nog en bra feelis med Albin som huvudartist. Min personliga favoritlåt är ”En sista gång”, säger Villanen.

Albins låtar har streamats 100 miljoner gånger och han är aktuell med sin EP ”För aldrig”. Det är en samling av hans tidigare släppta singlar tillsammans med den nya låten ”Nordstjärnan”. EP:n består av olika låtar om Albins Johnséns liv. För honom handlar det om en viktig, lång och utmanande resa, både som artist men också som person.

Förutom bytet av huvudartist håller Pampas nationaldag sig till schemat. Läs mer om de övriga artisterna här. Biljettsläppet är nu på torsdag 22.2 och biljetter fås från alla håll i Svenskfinland samt från Umeå och Åland.

Pampas Nationaldag ordnas i år för den 26:e gången och äger rum den 23-24 mars i Vasa.

Redaktör för Studentbladet.

Vad tycker du?