Hoppa till innehåll

Ledare: Den som vet bäst är alltid du

För tre år sedan var det jag som stod inför det valet. Skillnaden var bara att jag visste vad jag skulle göra. Eller det trodde jag i alla fall.

2015-03-17

Jag visste att jag ville bli journalist, och flytta bort från Österbotten. Så då kändes Soc & Kom ganska självklart. Förutom det sökte jag också till några andra utbildningar som verkade intressanta.

Litteraturvetenskap lät ju jätte intressant, jag tycker om att skriva och läsa så. Och så sökte jag till kulturproducent för det verkade som det passade mig. Jag hade alltså ungefär fyra alternativ, men det gick inte som jag tänkte mig.

Redan på inträdesförhöret till journalistik visste jag att jag inte ville studera det, och kulturproducentskap blev jag inte antagen till. Så det blev litteraturvetenskap och Åbo, men det var inte så som jag tänkt det heller. Jag kämpade igenom ett år och började proceduren med att söka igen.

Nu har jag snart studerat två år på kulturproducentskap i Helsingfors, och trivs mer än bra. Att flytta från Österbotten och byta studieinriktning är två av de bästa besluten jag gjort. Och att inte ge upp även om det inte gick vägen första gången. Tack vare det sitter jag här och jobbar som journalist, även om jag inte studerar journalistik.

Abiturienter (och annat löst folk), läs också ”Vad ska du blir när du blir stor?” som handlar om vad som avgör valet av utbildning.

2 kommentarer till “Ledare: Den som vet bäst är alltid du”

  1. Pingback: Vad ska du bli när du blir stor?

  2. Pingback: Vad ska du bli när du blir stor? - Studentbladet

Vad tycker du?