Hoppa till innehåll

Krönika: Dags att göra misstag

Mmmm januari, den kalla luften är fylld av nya löften och drömmar om det kommande året. Lundagårds Thea Sandin tänker på det nya året och vilka nyårslöften hon har i terminens första brev till Studentbladet.

Nathalie skrev i sitt sista brev att man är så trött i december att man inte tar tag i några nya projekt och det är ju helt sant. I stället läggs alla ens mål på hög, för att tas tag i när det nya året börjar. Jag är bara en vanlig tjej och därför har jag precis som alla andra också skapat mig en liten lista på hur mitt 2024 ska bli.

2024 ska avsluta en femton år lång cykel av turbulens för mig (stenbocken), enligt flera astrologi-konton på Instagram. Detta tar jag som ett strålande tecken på att 2024 ska bli mitt år!

Enligt stjärnorna ska allt falla på plats och jag ska bli både framgångsrik och lycklig. Jag hade i och för sig nöjt mig med att inte vara sönderstressad av min master och bli lite lite snyggare till våren, men vem är jag att tacka nej till framgång och lycka? Så med detta som bakgrund har jag några mål med året.

Bli mer mystisk. Tyvärr är jag något av en öppen bok. Jag pratar mycket. Även de mest långväga av bekanta får höra om olika besök till läkaren, mina mest pinsamma ögonblick och vad jag åt till lunch. 2024 är året jag blir mer av ett enigma. Jag tror att det kommer göra underverk för min dragningskraft (med start efter denna krönika, som jag själv erkänner inte ökar min mystik direkt).

Göra tre pull ups. Är det ens ett nyårslöfte om träning inte nämns? Detta är ett sådant mål som återkommit varje år sen jag peakade fysiskt i gymnasiet (vilket också var senaste gången jag klarat av att göra pull ups). Men vem vet, i år kanske det sker.

Göra fler misstag. Även om allt ska falla på plats i år och jag ska bli lycklig enligt stjärnorna, så tror jag ändå att jag behöver fucka ur lite mer. Vanligtvis är jag en ordentlig person som knappt festsnusar för jag blir så yr, och jag tror jag behöver komma ur min komfortzon lite. 2024 blir året för dumheter så att jag har något kul att berätta om under 2025.

Vad har du för förväntningar på terminen? Det ska bli så roligt att höra om vem du är och vad du gör i Helsingfors, och förhoppningsvis får du höra om något av mina misstag i februari.

Thea Sandin är skribent på tidningen Lundagård sedan augusti 2021. Under läsåret 2023-2024 brevväxlar Thea med Studentbladet.

Vad tycker du?