Nordens äldsta ännu utkomna studenttidning och den enda på svenska i Finland. Sug på de orden. I år fyller dessutom tidningen 110 år. Vad har egentligen hänt i tidningen och Svenskfinland under alla dessa år? Som ny redaktör för tidskriften känns det hedrande, stort och spännande att få sätta ned sina fossingar och göra avtryck! 

Särskilt i en sådan omvälvande tid som den här, när till och med din granne kan få kalla sig för informationsaktivist och coronarestriktionerna förvirrar även den bästa. 

Vem är då jag, i ett nötskal? En ständigt resande själ, både inombords och i världen. Som barn hade jag frågor om precis allt. 

Uppvuxen på västkusten i Sverige. Tog kandin i kulturantropologi och etnologi i Uppsala – testade storstadslivet i Stockholm för att sedan dimpa ned i Helsingfors på Social- och kommunalhögskolan hösten 2019. Nu är jag alltså två års journaliststudier rikare. 

Som de flesta var jag vid studiernas begynnnelse rådvill och vilsen. Att navigera bland kurser och få rätt information kring studierna var närmast ett olösligt mysterium. Sedan kom corona och mycket ställdes på ända. Suck. 

Med det sagt, hoppas jag kunna skriva journalistik som både fyller en del tomma luckor för studerande i Svenskfinland, som piggar upp i en osäker tid som numer mest kallas corona och lyfta ämnen som tenderar att hamna i skymundan. 

Och ja, jag är också koffeinberoende och dricker starkare kaffe än de flesta så nu kommer nog redaktionen på Tredje linjen gå helt bananas (åt rätt håll förhoppningsvis).

Om skribenten
Publicerad
augusti 20, 2021

Lämna ett svar