Redaktionen grinar skitigt, mer åt sig själv än åt andra.

Vi hört de coola kidsen tycker om moderna reaktionsvideon, så istället för en regelrätt recension av showen satte sig redaktionen ner i studion (alltså ett vardagsrumshörn), beväpnade med kaffe i muminmuggar och punktknullande åsikter.

Österbottnisk dialekt, skumpa och god broder-anda var några av de förväntningar Studentbladet hade på den nya gameshowen – och de blev sanna. Men de goda nyheterna är att vi också blev överraskade och konfunderade med jämna mellanrum.

Kela på de är en finlandssvensk gameshow där finlandssvenska studentföreningar tävlar om heder och ära. Första säsongen finns tillgänglig på Yle Arenan.

Vi hade tyvärr lite tekniska problem med ett anarkistiskt kameraobjektiv, så bilden är aningen suddig emellanåt. Om man vill kan man se det som övning på ålderdomen då synen förmodligen ändå ger efter. Ljudkvaliteten, och framför allt skämten, är däremot av allra högsta klass.

Om skribenten
Publicerad
april 24, 2021

Lämna ett svar