Hoppa till innehåll

Vid Campus: En podd för alla studerande i Svenskfinland

I nyaste avsnittet av Vid Campus talar Daniella och Niklas med Helena Martin, som jobbar vid Studera i Helsingfors. Temat är ”hitta din väg i livet”, och mera specifikt om hur man ska tänka inför och under sina studier. Bland annat talar de om hur vissa yrken romantiseras och hur man ska våga göra misstag som ung.

– Om man aldrig vågar chansa händer ingenting. Alla val öppnar nya dörrar, säger Helena till Daniella och Niklas.

Vid Campus är en podd som riktar sig till alla finlandssvenska studeranden. Många av avsnitten är sponsrade av Arcada, där Daniella och Niklas studerar och skapar sina podcasts. Men det betyder inte att det bara är Arcada-studerandes angelägenheter som diskuteras.

– Vi vill belysa allt från fester till skolgången för alla som studerar på svenska i Finland. Inget ämne är förbjudet och vi blandar humor med know-how, säger de i sitt första avsnitt.

Hittills har åtta avsnitt producerats, och i framtiden kommer du även kunna se dem på Studentbladets plattformar. För hur kan vi låta bli att dela vidare en podd som uppmärksammar just vår kära målgrupp.

Varsågoda – ett stycke podcast:

Studentbladets chefredaktör 2019

Vad tycker du?