Hoppa till innehåll

Studentbladet välkomnar gamla och nya läsare – vår dörr har den lägsta tröskeln i Svenskfinland

Det är tungt att bli dumpad. Det kan Studentbladet vittna om efter att ÅAS, SHS och Novium i tur och ordning valde att bryta med oss. Vi sörjde, men tog oss igenom de svåra stunderna och genomgick en total makeover.

Två år efter senaste skilsmässan har vi sakta men säkert etablerat en digital plattform som lockat många läsare. Studentbladets målgrupp är våra kära medlemmar, dock är vårt material både tillgängligt och attraktivt för alla. Det här eftersom vår målgrupp är en mångsidig samling studerande. Ni är intressanta – och det gör således oss intressanta för utomstående läsare.

Varför är det då bra att höra till någon av Studentbladets medlemskorporationer? Jo för att vi finns här för att föra din talan. Det finns inga ämnen som är för stora eller små när årets redaktion väljer ”juttun”. Hör du till oss så finns vi här för dig. Har du blivit orättvist behandlad? Då tar vi den skyldiga i kragen och kräver en förklaring! Planerar du något intressant? Då puffar vi din information! Har du något att berätta? Då ger vi dig ett rum för att sprida din talan!

Studentbladet har en lång historia och är väletablerad inom de finlandssvenska medierna. Det här betyder att vi kan sprida röster som utan oss skulle vara svåra att höra i mediernas högljudda värld. Och med vår nya arbetsplats i Berghäll är vi omringad av lokaltrafiken och kan vara snabba på plats vid behov.

Med andra ord – vad jag försöker få sagt – vill jag som Studentbladets nya chefredaktör arbeta för en tidning som har en så pass låg tröskel att ni kan rulla in genom vår dörr. Eller bara skicka ett meddelande. Vi arbetar med begränsade resurser, men det gör oss uppfinningsrika och redo för både kamp och sämja.

Det här är Studentbladets nya redaktör Elis Karell. Han studerar journalistik på Soc&kom, varifrån han snart hoppas få sina kandidatpapper. Elis tycker om att skriva reportage och opinionstexter. Foto: Ebba Håkans.
Och här är jag – er före detta engagemangsredaktör men nu chefredaktör. Jag är inte snäll mot de som är elaka mot er. Foto: Elis Karell.

Studentbladets chefredaktör 2019

Vad tycker du?