Hoppa till innehåll

Studentbladet blir nomadredaktion för en månad, flyttar till Berghäll

Studentbladet och Svenska studerandes intresseförening lämnar på onsdag Alkärrsgatans dystra kontorsutrymmen bakom sig och flyttar med hjälp av Teknologföreningens paketbil till Tredje linjen 31 i Berghäll.

Den nya lokalen är nästan dubbelt mindre än den gamla i Kampen och medför årliga inbesparingar på tusentals euro för SSI. Redaktionen klagar ändå inte – tvärtom. Medan Alkärrsgatans lokal inte går att beskriva som annat än tråkig, instängd och karaktärslös, är lokalen på Tredje linjen något helt annat: ljus, mysig, originell.

Farväl, kaotiska villervalla!
Farväl, glädjelösa sjukhuskorridorer!

Redaktionen får också sitt eget kök (äntligen!), sin egen wc och ett stort skyltfönster som redaktörerna kan sitta och skriva vid. Lokalen är dessutom på ändan av en ramp som går upp för Tredje linjen, vilket betyder att Studentbladet får en alldeles egen terrass rakt utanför dörren.

Den nya lokalen. Redaktörerna har spacklat och målat – nu saknas bara möblemanget.

STBL ockuperar högskolorna

Det är dessvärre inte länge som redaktionen får njuta av den nya lokalen. I november kommer STBL nämligen att bli en ”nomadredaktion”, vilket betyder att engagemangsredaktör Ebba Håkans och chefredaktör Rafael Donner gör turné och flyttar redaktionen till diverse soffgrupper i olika högskolor.

Den första veckan (5-9.11) flyttar redaktionen till Chattorget i Arcada, veckan därpå befinner vi oss i Kandidatcentret i Aalto-universitetet (12-16.11), den tredje veckan delas mellan Soc&kom (19-21.11) och Tankehörnan (22-23.11), och under sistan veckan försöker redaktionen tillbringa en dag i respektive nation (Nylands nation, Åbo nation, Vasa nation, Östra Finlands nation och Teknologföreningen).

Projektets syfte är att föra Studentbladet närmare studerandenas vardag och sänka på tröskeln för studerande att kontakta redaktionen. Digitaliseringen har medfört att många studerande inte nödvändigtvis vet att Studentbladet ens finns till och därför är fysisk närvaro viktig. Vi vill vara där ni är, om ens för en månad.

Om vi inte ses i november, går det alltid att komma på inflyttningsfest till Tredje linjen i början av december – mer info om det senare!

Vad tycker du?