Hoppa till innehåll

Prenumerera på STBL:s nyhetsbrev och bli woke as Fabian

Varje dag pumpas det ut mängder av information från dylika kanaler. Det skulle var skönt om man kunde få nyheterna serverade på ett fint sätt som en väl utvald lösgodispåse. Du som är intresserad av det som händer inom studievärlden, Svenskfinland, utbildningen och samhället i överlag har den ypperliga chansen att göra det via Studentbladets nyhetsbrev. Du får ett nyhetsbrev i veckan, varje fredag till din mejl. Hur? Scrolla lite neråt.

 

Orsaker att läsa nyhetsbrev

Nyhetsbrev har existerat sedan urminnes tider. Men det är egentligen först nu som brevens egentliga potential visar sig:

  1. Nyhetsbrev är gratis.
  2. Det är ett aktivt val att vara prenumerant, man är alltså inte bara passiv mottagare som matas med information av en algoritm.
  3. Nyhetsbrev ger en mer allmän bild av världen eftersom de är riktade till fler än en person. (Till skillnad från ett personifierat flöde)
  4. Nyhetsbrev har en tydlig utgivare som kan ställas till svars för innehållet. Risken för alternativa fakta är alltså lägre om källan är pålitlig och åtminstone vet man hur man ska förhålla sig till informationen om utgivaren är känd. Om utgivaren är journalistisk så kommer också eventuella rättelser med.
  5. Nyhetsbrevet är en helhet som sätts ihop av ett proffs.
  6. Nyhetsbrev ger en bra överblick. Formatet är oftast kortfattat och informativt och håller dig uppdaterad om vad som är på gång.
  7. Också information som inte innehåller kattungar når över nyhetströskeln.
  8. Brevet informerar om planerade studiestödsnedskärningar redan innan beslutet fattats och det är för sent att påverka.
  9. Det är lätt att prenumera, lätt att bli informerad, och lätt att sedan på helgen briljera.

Vem är Fabian och varför är han woke? Det får du bara veta om du prenumererar.

Redaktör för Studentbladet.

Vad tycker du?