Hoppa till innehåll

103 nya studentbostäder byggs vid Arabiastranden

Yrkeshögskolan Arcada och Hanken gör gemensamma satsningar och bygger nya studentbostäder. Mellan Arcadas huvudbyggnad och Diak i Arabiastranden kommer en idrottshall och studentbostäder att byggas. Projektet med totalt 103 studentbostäder beräknas vara klart 2019. 60 procent är reserverade för Arcadas studenter och 40 procent för Hankens studerande. Finansieringen är dock ännu inte klar för det saknas 1,7 miljoner euro. Den totala investeringen går lös på 18,9 miljoner euro.

Bygget av studentbostäderna finansieras till 10 procent med statsstöd. Stiftelsen Tre Smeder har tillskjutit kapital och Helsingfors stad har beviljat ett lån för idrottshallen.

På onsdag den 17 januari muras grundstenen och 2019 är det tänkt att studenterna flyttar in i byggnaden.

Redaktör för Studentbladet.

Vad tycker du?