Hoppa till innehåll

Årets mest lästa artiklar

Ett opinionstarkt år på Studentbladet har det varit. Årets mest lästa artiklar och kolumner handlar om pedofilikultur, sexuella trakasserier, studieliv och Studentbladet.

1.Pedofilkultur? Dra på trissor!

Årets mest lästa är en kolumn av Sandra Suominen. Hon lyfter upp problematiken med “pedofilkultur” och fenomenet att dra skam över män som tycker om ungdomligt utseende genom att kalla dem pedofiler. Det förlöjligar problematiken kring riktiga pedofiler, anser hon bland annat.

 

2. ”Jag blev våldtagen efter en sits”

Studerande berättar om sexuellt våld och trakasserier vid högskolor i Studentbladets enkät. I den här artikeln berättar fyra studerande om sina upplevelser.

 

3. Vad i helvete är det ni håller på med?

Janne Wass en av Studentbladets tidigare chefredaktörer kritiserar kårvalda som inte klarar av att upprätthålla Studentbladet.

 

4. SkÅHla – existerar studieliv på Åland?

En intervju med en ordförande och hans kamp mot ett bättre studieliv i Mariehamn.

 

5. Studerande är Karis livselixir

I Karis finns allting som en studerande behöver: Mat, glädje, kärlek och sprit. Karis skulle definitivt vara tystare ifall det inte vore för folkhögskolorna.

 

6. Novium lämnar SSI

Årets break up.

 

7. Slut på tråkig studentjournalistik

Studentbladet chefredaktör 2018 heter Rafael Donner och det här är intervjun med honom.

 

8. Därför åker vi pulka på fastlagstisdagen

Intressant och oväntat dyker en artikel från 2015 med på denna lista. Tydligen är det så att varje i år har många velat veta varför man åker pulka på fastlagstisdagen.

 

9. Svar på Wass’ kritik mot Studentbladet

Erik Sandström, nuvarande chefredaktör för Studentbladet, svarar på Janne Wass kolumn ”Vad i helvete håller ni på med?”.

 

10. Fler lyssnar, fler förstår, fler vill hjälpa

Siri Fagerudd skriver en kolumn om hur det är att vara teaterstuderande i Sverige när så många fall av sexuella trakasserier upplyfts förekomma inom teaterbrachen. Det hela fick stor mediasynlighet under #tystnadtagning-kampanjen.

Redaktör för Studentbladet.

Vad tycker du?