Hoppa till innehåll

Årets halarmärke gjordes för Nyländska klubben

Studentbladet fick in åtta bidrag till tävlingen: Årets halarmärke. 135 läsare gav sin röst. Vinnaren blev Niklas Grönholm vid Nyländska klubben i Vasa. Nylands nations halarmärke kom tvåa med 34 röster och FSLF:s halarmärke tredje med 25 röster.

Grattis Niklas du har skapat Årets halarmärke!

– Tack, tack! Det här hade jag inte förväntat mig. Jag hadenågra aningar om att jag låg bra till men inte trodde jag att jag skulle vinna, säger Niklas Grönholm, som studerar statskunskap vid Åbo akademi i Vasa.

Nyländska Klubbens vinnarhalarmärke 2017.
Bild: Nyländska Klubbens vinnarhalarmärke som gjorts av Niklas Grönholm.

Vad är bakgrunden till detta halarmärke?

– Varje höst så ordnar Nylänska klubben i Vasa en kräftskiva. I år var det jag som tog på mig ansvaret att göra halarmärket. Det blev Disneys figur Sebastian från filmen Ariel. Jag vet att Sebastian är en krabba och på en kräftskiva äter man kräftor – men kräftdjur som kräftdjur, säger Grönholm.

Är du en etablerad halarmärkesdesigner?

– Inte skulle jag säga det. Jag har bara gjort några tidigare. Kanske två. Det här halarmärket satsade jag extra mycket tid på, och jag tycker att resultatet blev bra.

Om vi tänker estetik. Vad gör ett bra halarmärke?

– Att halarmärket är genomtänkt, roligt, färggrant och enkelt. Helheten måste fungera och motivet baserat på en bra idé. Det gör en stor skillnad om halarmärket är broderat och av hög kvalité. I klubben har vi gått in för gå bort från tryckta tygmärken och istället göra fler kvalitativa halarmärken. Det kostar mer men vi tycker att det är värt det. Man uppskattar ett bra halarmärke.

Vad tänker du göra med priset – 100 gratis halarmärken från promler.fi?

– Vi har på kommande en sommarsitz i februari som passligt nog har cirka 100 deltagare. Men jag tror att vi kommer att beställa ett nytt Nyländska klubben-halarmärke till medlemmarna, säger Grönholm.

Redaktör för Studentbladet.

Vad tycker du?