Hoppa till innehåll

I väntan på nästa Teologdag i Åbo

Enligt gammal tradition inleds ju den nya veckan på söndag, så med hänvisning till det kan vi säga att teologveckan inleddes 12.3 med Gudstjänst besök till St Gabriel församling. Fyra studerande hade möjlighet och intresse att besöka församlingen och enligt de besökandes vittnesmål hade det varit riktigt trevligt och intressant.

Sedan på måndag (till tisdagsförmiddag) hölls gratis-loppis i kyrkohistoriska rummet. En del klänningar och annat hade folk fyndat där. Dock på grund av att informationen hade kommit ut så sent var utbudet en aning mindre än det brukar. Resten av kläderna och grejerna sänktes till välgörenhet. Senare på måndag kväll hade lite över tio teologer hittat till Marlirummet vid Kåren där hade styrelsen ordnat spel och bastukväll. De närvarande var nöjda och belåtna med samkvämen.

 

Bild: Teologiska Studentföreningen.

På torsdag hölls vårmöte som gick under rekordsnabba 45 minuter. Förutom ett effektiv möte hade även värdinnan Erika Salo och värden Otto Linden fixat en mycket smarrig lunch. Det var många som gick och fyllde på sina tallrikar med den goda salladen, pirogerna, köttbullarna och annat tillbehör. Sen klockan 15 inleddes det mera skojigt programmet. Fyra teologlag hade anmält sig för att delta i teologdagens tävling. Tävlingen inleddes med leken Bibelkaos och fortsatte med Escape Room. Sista momentet i tävling bestod av att göra en kort teater ur Luthers liv. Alla lagen hade fina uppvisningar men som i de flesta tävlingar hade också denna ett vinnande lag. Det var gulislaget som tog hem vinsten! Ett stort grattis till dom för en välgjord insats!

Efter att Teologdagens tävling var över fortsatte en del av deltagarna samt styrelsen till Tryckerihuset för att delta i vad vi valde att kalla ”LateLunch 2.0”. I likhet med Gados välkända LateLunch fick man förstås mat, men förutom detta sjöng vi också en hel del. De gulisar som var på plats fick då bekanta sig med vår sångbok och den rad olika typer av sånger som man kan hitta i den. Det blev bland annat lite övning inför sedermåltiden då vi drog igenom en del av de hebreiska sångerna. Till huvudrätt fick vi batatsoppa och efterrätten utgjordes av tårta. Allt var jättegott och stämningen så bra att det hela nästan kändes som en familjemiddag. När sedan maten var slut och sångerna sjungna började mätta och glada teologer sakta ta sig hemåt i väntan på nästa Teologdag.

// Den här artikeln publicerades först av Teologiska Studentföreningen vid Åbo akademi, teologiska.com

 

Vad tycker du?