Hoppa till innehåll

Champagnenämt driver med finlandssvenskhet – live!

Kräftskivor, lucia, champagne, skärgården, snapsvisor med mera. Champagnenämt! Produktionsteamet på 30 personer är redo inför helgens premiär. Regissören känner sig säker på att allt går väl.

– Det blir en mycket rolig show. Varför ska man driva om finlandssvenskhet? Varför inte? tänkte vi, säger Kim Westerlund, regissör.

Champagnenämt är en talkshow i fem delar på 20 minuter var. Premiär för pilotavsnittet sker fredag, 8 december klockan 15. Produktionen är resultatet av en kurs inom broadcasting för studerande vid Yrkeshögskolan vid Arcada.

– Kjell Simosas från radio X3M är en av skådespelarna. Men vi har också andra mindre kända namn med i produktionen. Arcadas Studentkårs kommande ordförande till exempel, säger Westerlund.

Champagnenämt har marknadsförts med en naken man i studentmössa.

– Det blir inte lika vågade bilder i live-sändningen.

Westerlund lovar en live-sändning fyllt med roliga förinspelade program. Teamet har jobbat med programmet  sedan augusti. Showen är riktad till unga vuxna och studerande.

– Vi är redo till 110 procent. Vår målsättning är även lägga upp avsnitten som helhet på Youtube, så att man kan se på de i efterhand.

Vem är den Kapten Svenskfinland som sägs vara med?

– Det är en finlandssvensk kompis som alla borde ha. Kapten Svenskfinland är hjälten som ingriper då man behöver en hjälte som mest.

Följande livesändningar:

8.12
11.12
12.12
13.12


Alla avsnitt sänds kl. 15 på
Facebook och Youtube:

Redaktör för Studentbladet.

Vad tycker du?