Hoppa till innehåll

Nordens äldsta – Studentbladet börjar podda!

I pilotavsnittet av Nordens Äldsta kommer programvärdarna Erik Sandström och Matias Risikko att prata om studierelaterade frågor och om studentlivet. Podden Nordens Äldsta ska ge riktiga nyheter levererade med glimten i ögat på en kvart. Namnet kommer från Studentbladet – Nordens äldsta studenttidning.

– Nordens Äldsta är den bästa podden jag någonsin har gjort och den enda, säger Erik Sandström programvärd och chefredaktör för Studentbladet.

I det första avsnittet snackas kårvalen, valprogrammen för Åbo akademis Studentkår, Aalto-universitetet, Svenska handelshögskolans Studentkår. Dessutom tittar poddpratarna på studiekortet som ska förändras och flera andra noterbara saker. I slutet får lyssnaren ta del av en ett musikaliskt inslag, som baseras på ämnena som tagits upp.

– Innehållet är rytande aktuellt och ibland satiriskt. Den här podden gör det mycket lättare för dig som studerande att veta vad som är på gång, säger Sandström.

Feedback vill Nordens Äldsta gärna ha och det kan du skicka åt chefred@stbl.fi.

Bonus: Hankens kårvalskandiater 2017

Hankens kårvalskandidater beskriver sig med en sångtitel inför valet 2017. Den här spellistan är sammanställd av Nordens Äldsta för att du ska hitta just den kandidat som passar dig bäst. Demokrati som bäst!

Redaktör för Studentbladet.

2 kommentarer till “Nordens äldsta – Studentbladet börjar podda!”

    1. Hej! Vi jobbar på det. Så här långt ser det ut som att vi inte kommer att få pilotavsnittet till iTunes. Vi kan utnyttja Soundclouds rss-feed, men eftersom vi aktiverade det först efter att vi laddade upp avsnittet så kom inte det första avsnittet med i flödet.
      Ska se om vi kommer runt det på något sätt, men framtida avsnitt ska åtminstone komma på iTunes också.

Vad tycker du?