Hoppa till innehåll

Torvalds: Vi måste våga diskutera diskussionen

Denna gång är Torvalds inte här för att demonstrera som under hans stormiga ungdom. Han vill snacka NATO.

Torvalds tycker att det ältas allt för mycket bland Finlands riksdagsledamöter. De kan inte bestämma sig huruvida de vill diskutera NATO eller inte.

Enligt Torvalds finns det riksdagsledamöter som anser att en diskussion om NATO-frågan kan bli aktuell först efter en folkomröstning. Det här tänkesättet stöder inte Torvalds.

  Jag tycker att riksdagsledamöterna, som hör till Finlands högsta beslutande organ borde kunna ta ställning och våga säga sin åsikt. Sen kan man göra en folkomröstning.

Torvalds stöder ändå inte folkomröstningar.

Jag är rädd… för att i folkomröstningar är man ganska tydligt för eller emot en sakfråga. Se till exempel brexit.  Där valde många att utrycka sitt missnöje om en politisk rikting istället för att rösta på den egentliga frågan.

Torvalds vill öppna upp debatten.

Jag har själv inte tagit ställning i NATO-frågan från ett militäriskt perspektiv. Utan det handlar om att skapa tryggare omständigheter för att undvika konflikter. Vi underskattar säkerhetspolitiken i Finland och det måste vi försöka diskutera.

Valet närmar sig. Varför ska studenter rösta på dig Nils Torvals?

– Jag har värderingar som inte är bundna till människor av min egen ålder utan värderingar som lika bra kunde vara en students.

Som är?

Nå de (studenterna) ska leva i värld som vi fattar beslut om och då är det en fördel om vi fattar kloka beslut som inte är kortsiktiga.

Redaktör för Studentbladet.

1 kommentar till “Torvalds: Vi måste våga diskutera diskussionen”

  1. Uppdaterad: Torvalds har tagit ställning för Nato-medlemskap. Tidigare skrev vi att han inte tagit ställning. Han säger däremot att han inte tagit ställning ur ett militärt perspektiv.

Vad tycker du?