Hoppa till innehåll

Kanonredaktionen och nya Stbl.fi

Drygt hälften av de anmälda till lanseringstillfället hade vegetarisk diet och vår vegesallad var fylld med chorizo.. det fick vi som tur var fixat. Jag stressade mer över att min klänning passat bättre för en begravning än lansering och hann inte precis oroa mig för själva presenterandet. Men gud vad bra det gick. Jag tror nog inte att vi förväntade oss att det skulle gå åt skogen heller.

– Ett jättestort stressmoment har försvunnit nu då vi kommit över det stora steget med lanseringen, nu gäller det att komma in i en vettig arbetsrutin, säger Erik Sandström, chefredaktören.

Allt jubel åsido så är faktum att allting är som vanligt igen. Om dessa få månader egentligen har varit tillräckligt mycket för att det överhuvudtaget ska ha formats en “vanlig” dag på redden än – sådant tar sin tid. Det är kul att webben ser så bra ut nu, men innehållet är lika. Emellertid är det ganska skönt att vi har mer tid att koncentrera oss på just innehållet nu, då största vimlandet med lanseringen är över.

Ett jättestort stressmoment har försvunnit nu då vi kommit över det stora steget med lanseringen, nu gäller det att komma in i en vettig arbetsrutin, säger Erik Sandström, chefredaktören.

Nu när vi har en fungerande plattform fortsätter utvecklingen. Studentbladet har stor potential men det kommer ta sin tid innan vi faktiskt når den potentialen. Flera år, tror jag. I och med lanseringen har det varit mycket snack om just hur framtida Studentbladet ska se ut, ifall vi ska vara ett nyhetsmedium eller ett slags forum, ett community.

Jag råkade nämna Hamsterpaj och Lunarstorm som inspirationskällor under lanseringstillfället, haha. Tänk om Studentbladet i framtiden kunde fungera som en liknande mötesplats för Svenskfinlands studerande. Ankdammens IRC-galleria, kust24?

Lanseringstillfället. Foto & Klipp av Simon Bergholm.

1 kommentar till “Kanonredaktionen och nya Stbl.fi”

Vad tycker du?