Hoppa till innehåll

Välkommen på lanseringen av nya Studentbladet

Studentbladet tar i bruk sin nya tjänst på onsdagen den 22 februari. Välkommen med och bekanta dig med den nya sidan och hör om hur Studentbladet antar utmaningarna i en ny digital verklighet.

Lansering 22.2 kl 11. Det bjuds på lunch, anmäl dig genom länken så vi vet hur många som deltar: https://goo.gl/forms/s2zmltGEI77Wsehk2

Placeholder bild för media som inte längre existerar
Den ursprungliga bilden har tyvärr försvunnit från våra arkiv. Den ursprungliga bilden var på Erik Sandström. Bild: Studentbladets grafiska hustomte.

Vid årsskiftet blev Studentbladet en webbpublikation och började om från början på så gott som alla plan. Studentbladet fick ett helt nytt fokus och en helt ny redaktion, Erik Sandström anställdes som chefredaktör och Sandra Suominen som Community Manager.

– Lanseringen är ett enormt steg framåt för oss eftersom vi äntligen blir ett medium som är anpassat till verkligheten på webben. Och det är ju kul att Studentbladet går i främsta ledet för webbjournalistik, säger Sandström.

– Jag tycker det här är häftigt! Studentbladet i digiformat har än så länge varit ett oskrivet blad, ingen kan med säkerhet säga exakt vad vi har framför oss. Men vi har definitivt börjat på rätt spår, säger Suominen.

Placeholder bild för media som inte längre existerar
Den ursprungliga bilden har tyvärr försvunnit från våra arkiv. Den ursprungliga bilden var på Sandra Suominen. Bild: Studentbladets grafiska hustomte.

Studentbladets nya webbplattform har designats och utvecklats av Morgan Digital, en webb- och kommunikationsbyrå specialiserad på digitala medier.

– Det är en fjäder i hatten för Morgan att få vara med och utveckla Nordens äldsta studenttidning. Organisationstidningarna går de närmaste åren  genom samma digitaliseringsprocess som dagstidningar och kundtidningar har gått genom. Det är modigt och framsynt av Stbl att gå i täten för den utvecklingen, säger Lars Rosenblad, vd för Morgan Digital.

Som projektledare för Studentbladets digitalisering fungerar Reidar Wasenius som menar att arbetet bara har börjat.

– Det känns fint att på nytt få jobba med det anrika Studentbladet och vara med om att föra in det i digitalåldern. Samtidigt som det nya Stbl.fi har precis samma grunduppgift som Studentbladet hittills, kan det nu nå allt flera människor och betjäna sin målgrupp bättre än någonsin tidigare, säger Wasenius

Kom med på lanseringen och träffa oss för att diskutera vidare:

Tidpunkt: 22 februari klockan 11

Plats: Maria 01, Lappviksgatan 16, 00180, Helsingfors

Anmälning: https://goo.gl/forms/s2zmltGEI77Wsehk2

Bilder och pressmaterial finns i mappen: https://drive.google.com/drive/folders/0B2ZS7cigg75zQ2UzNk9taWt2M2c?usp=sharing

Erik Sandström är journalist och Studentbladets f.d. chefredaktör.

Vad tycker du?