Hoppa till innehåll

Erik Bonsdorff från ÅA har valts till årets professor

Enligt Professorförbundets ordförande, Kaarle Hämeri, har Bonsdorffs forskning en konkret inverkan för att förbättra läget i Östersjön. Bonsdorff har över 145 publicerade artiklar och är en erfaren marinbiolog och miljöforskare.

Bonsdorff har varit anställd vid Åbo Akademi sedan 1999 där han nu leder en stor internationell forskargrupp. Utöver Östersjön forskar han också i bland annat arktiska havsområden, europeiska kuster och subtropiska hav. Han har också arbetat med att popularisera vetenskapen genom att skriva kolumner i tidningar och populärvetenskapliga böcker både på finska och svenska.

Priset delades ut i dag, fredag 13.1, på Vetenskapsdagarna som arrangerades i Helsingfors och prissumman är 20 000 euro.

Erik Sandström är journalist och Studentbladets f.d. chefredaktör.

1 kommentar till “Erik Bonsdorff från ÅA har valts till årets professor”

Vad tycker du?