Hoppa till innehåll

Studentbladet har fått en ny redaktion

Fanny Malmberg är ny chefredaktör, på posten som redaktionssekreterare sitter Emma Nippala och Johanna Bruun är grafiker år 2016.

Studentbladet fick en ny redaktion i sista minuten. Det är inte ens två veckor kvar tills arbetet börjar då Fanny Malmberg får beskedet att hon håller i rodret på redaktionen nästa år.

– Det känns spännande och jätteroligt. Jag är ganska förväntansfull eftersom jag den senaste veckan funderat allt mer på idéer för nästa års tidning. Det är bara att sätta igång med planeringen direkt!

Malmberg har själv en bakgrund som studerande vid Åbo Akademi och hon har tidigare bland annat skrivit för Åbo Underrättelser men också för Studentbladet. År 2012 var hon lokalredaktör för STBL i Åbo.

Ny redaktionssekreterare för år 2016 är Emma Nippala. Hon studerar journalistik vid Svenska social- och kommunalhögskolan och har jobbat på bland annat Svenska Yle och Ny Tid.

– Det känns fint. Det ska bli kul och spännande att göra STBL, kommenterar Nippala.

Vad kan läsarna förvänta sig av nästa års Studentblad?

– Studentbladets uppgift är att både föra fram studerandenas sak och att informera bland dem. Lite samhällsanalys blir det också, och så ska vi lyfta fram föreningsverksamheten inom studievärlden. Det blir en blandning av det samhälleliga, studiepolitiska och annan verksamhet inom studielivet, säger Malmberg.

– Vi kommer att fortsätta hålla koll på politiken så studenterna är medvetna om vilka beslut som fattas och hur de påverkar vardagen, säger Nippala.

Förutom Malmberg och Nippala är också grafiker Johanna Bruun en del av teamet som ger ut Studentbladet nästa år. Bruun studerar för tillfället design men har liksom Malmberg en bakgrund både som studerande vid ÅA och skribent vid ÅU.

Malmberg ser fram emot samarbetet kring innehåll och form i Studentbladet 2016.

– Jag känner Johanna från studietiden och det ska bli intressant att se vad hon har för vision kring det grafiska i Studentbladet, säger Malmberg.

På grund av förändringar i både mediebranschen och inom SSI anställs redaktionen endast för vårterminen och kommer till en början att fokusera på att ge ut fem nummer fram till slutet av maj. Hur Studentbladet ser ut från och med hösten 2016 klarnar under vårterminen.

För Malmbergs del kommer nu fokus att ligga på planeringen av våren och i synnerhet årets första nummer som delas ut kring månadsskiftet januari-februari.

– Det är viktigt att ha en strategi och plan för innehållet. Arbetet är ju nytt i sig men det får man lära sig vid sidan om.

Den nya redaktionen inleder sitt arbete efter årsskiftet.

Vad tycker du?