Hoppa till innehåll

Studerande hjälper till

Åbo Akademis Studentkår

I augusti ordandes de en loppis på Kåren där de samlade ihop donationer från loppisen och gav till Röda Korset. Utöver det diskuterar de ännu hur de kan fortsätta att hjälpa.

Studerandekåren vid Novia 

Novium samlar in kläder som de senare ska föra vidare till Röda Korset insamlingspunkter. Förutom det har de också en hungerdagstävling för att uppmana studerande att samla in pengar till hungerdagen.

StudentOrganisationen vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors Universitet rf

StudOrg har på initiativ av deras medlemmar påbörjat en insamling med kläder som kommer doneras till flyktingar i nöd. Dessutom har de även öppnat en virtuell insamling till Röda Korsets katastroffond och de har nyligen överträffat deras mål på 500€. Donationer kan ges via den här länken: https://www.lahjoituslipas.fi/punainenristi/studorg/lahjoita/

Nylands Nation

NN har bestämt sig för att donera hittegods som hittats på nationen de senaste åren till flyktingcentralerna. De har också tagit upp insamlingar till diskussion.

Vasa Nation

VN har bestämt sig för att från och med nu donera till flyktinghjälp istället för att överräcka materiella gåvor när de representerar nationen på fester.

Läs också artikeln ”I hopp om ett bättre liv” om två unga asylsökande.

Åbo Nation

ÅN tänker också skippa materiella gåvor i framtiden och donera en summa till Röda Korset eller andra hjälporganisationer som representationsgåvor. Utöver det planeras en diskussionskväll med temat immigration/flyktingkris och med en panel bestående av sakkunniga.

Aalto-universitetets Studentkår

AUS säger att det skulle vilja göra något lokalt i och med att kommer finnas en förläggning nära campuset i Otnäs. Ännu är det inte bestämt på vilket sätt de kan hjälpa till.

Svenska Nationer och Ämnesföreningar (SNäf)

Flera av SNÄf medlemsföreningar har arrangerat insamlingar av kläder och tillbehör. SNÄf har inte tagit några direkta åtgärder, men anser såklart att läget är allvarligt och är öppen för initiativ av våra medlemsföreningar.

Också Teknologföreningens styrelse funderar över vad de kan göra, och Svenska Handelshögskolans Studentkår meddelar på Twitter att alla ska ta sitt ansvar och hjälpa till i nödsituationer. Östra Finlands Nations har i detta läge inte några konkreta planer på hur de kan hjälpa till.

2 kommentarer till “Studerande hjälper till”

  1. Pingback: I hopp om ett bättre liv

Vad tycker du?