Hoppa till innehåll

Studenter drabbade samman i roddtävling – se bildgalleri

Tävlingen har växt till sig rejält sedan debuten 2014 och i år deltog fyra båtlag och hundratals åskådare följde med tävlingarna.

De två första starterna på fredag eftermiddag blev otroligt jämna. I första starten mellan KY Finance och Juristklubben Codex blåste det ännu rätt så hårt och Kauppisstudenterna hade till en början problem med styrningen. Men då båtarna korsade mållinjen räknades skillnaderna i centimeter och domarens beslut att kora KY Finance till segrare i första semifinalen fick en del kritik från publiken.

DSC_3725

Andra semifinalen mellan Teknologföreningen, TF, och Hankinvest, ämnesföreningen för finance-studerande vid Hanken, blev en liknande rysare med bara en dryg meters skillnad till TF:s fördel. Enligt roddföreningens funktionär på plats har marginalerna i krykbåtsrace på roddstadion knappast varit så här små de senaste tio åren.

Men om semifinalerna var jämna växte skillnaderna i brons- och guldfinalen. Först ut var förlorarlagen Codex och SHS, en drabbning som slutade i brakseger för Hankinvest som kammade hem bronset med flera båtlängder. Men det var ändå långt ifrån en fullträff av fjolårets vinnarteam.

– Vad kan man nu säga? Vituiks meni, ensi vuonna uudestaan, kommenterade hankeiten Robin Tallberg efter bronsracet.

DSC_3917

I finalen tog KY Finance hem segern efter ett jämt race mot TF. Med på båten fanns företagsrepresentanter från BCG, samma gäng som var med i Hankinvests segrarbåt ifjol.

– Vi vinner varje gång vi deltar, säger Henri Nurmela från BCG efter prisutdelningen.

DSC_4510

Roddtävlingen lockade också ett hundratal åskådare till roddstadion. Harri Paakkola är ordförande för Hankinvest, som också står värd för evenemanget. Han berättar att inspirationen till roddtävlingen kommer både från systerföreningen KY Finance vid finska handelshögskolan och från brittiska universitet där rodd är en stor sport.

– På kauppis ordnade de både poker- och golfturneringar. Vi tänkte att vi borde ordna någonting liknande men tuffare och större, så det blev rodd.

Fler bilder hittar du på Studentbladets Flickr.

Vad tycker du?