Hoppa till innehåll

Lundagård + Universitas + Studentbladet = sant

Jennas stuff10

Det var i november som Studentbladets dåvarande chefredaktör Julius von Wright började jobba med ett studenttidningssamarbete tillsammans med svenska Lundagård och norska Universitas, och nu är samarbetet i full gång. Vi kommer utbyta både erfarenheter och information i form av litteraturkritik.

Eftersom litteraturbevakningen i Norden lämnar mycket att önska är det nu vår plan att krossa gränserna och sprida litteraturbevakningen från våra respektive länder. Lundagård har redan introducerat den första gemensamma satsningen på sin sida: En recension av Morten Øens Tellemarck skriven av  Julie Kalager (klicka här för att läsa). För vår egen del har vi idag publicerat vår första del i det hela, nämligen vår medarbetare Ville Lindholms recension av Mårten Westös bok ”Som du såg mig då” (som ni kan läsa här).

Det här är bara början, ni kommer få se mycket mera av satsningen både på webben och i papperstidningen. Så håll utkik, nästa nummer av STBL kommer ha en hel del intressanta litteraturgrejer.

Vad tycker du?