Hoppa till innehåll

Nytt år, ny redaktion, ny tidning

Illustration: Josephine Mickelsson

Det var också året då humorgruppen KAJ’s dunderhit jåo nåo e ja jåo yolo ja nåo blev hela Svenskfinlands favorit. Nu lämnar vi dock allt detta bakom oss och ger oss in i 2015 och allt vad det innebär.

Vi lämnar det gånga året bakom oss och siktar mot något nytt. För Studentbladet innebär det fram för allt ny redaktion. Om ni följt med kanske ni sett våra namn skymta förbi några gånger, men för er som missat tänker jag nu presentera oss en gång för alla. 

Det nya superteamet består alltså av chefredaktör Niklas Evers, redaktionssekreterare Jenna Vierinen och grafiker Linda Haglund. Vi är tre nittiotalister som tänker ge er en jämställd tidning med humor och färg. Vi vill göra något nytt och provocerande som förhoppningsvis ska väcka något inom alla er som läser. Om det så är kärlek, ilska eller hat återstår bara att se.

Även om vi är de privilegierade som får sitta här och göra denna underbara tidning så klarar vi oss inte utan våra medarbetare. De som skriver, ritar och intervjuar till tidningen. Vi har redan ett gäng med duktiga skribenter och illustratörer, men det finns alltid rum för flera. Vill du få något av dina grejer publicerade så tveka inte att höra av dig (chefred@stbl.fi).

Vi hoppas ni längtar efter första numret lika mycket som vi gör. Det kommer presenteras SÅ många nya roliga grejer. Nu sparkar vi i gång nya året!

/Jenna Vierinen, eder redaktionssekreterare. 

Vad tycker du?