Hoppa till innehåll

Studentorganisationer slåss i Högskolekampen

Tävlingen mellan fem studentorganisationer i huvudstadsregionen har pågått sedan september och slutar den 5 december med en gala där Helsingfors sportigaste studentorganisation koras.

I Högskolekampen deltar TF, SHS, StudOrg, Codex och Thorax. Foto: Beate Jörlemo Berntsen.

– Syftet är att motivera studerande att motionera, säger Teknologföreningens idrottschef Anna Eriksson. Det finns ett behov att lyfta fram att det finns tid till att motionera under studietiden.

I år är första gången Högskolekampen arrangeras. De som deltar i tävlingen är TF, SHS, StudOrg, Codex och Thorax. Eriksson och Teknologföreningen tog initiativet för Högskolekampen efter att TF ordnade en liknande tävling inom föreningen.

– Vi utmanade de andra studentorganisationerna och nu deltar ungefär 130 studerande allt som allt. En del organisationer har varit mer aktiva, andra mindre, säger Eriksson.

Studentorganisationerna har tillsammans ordnat gemensamma idrottspass med beachvolleyboll och bouldering. Deltagarna antecknar vad de tränat på www.heiaheia.com där statistik förs mellan de olika organisationerna.

På Idrottsgalan vid TF den 5 december koras den organisation som tränat mest. Också en del individuella priser delas ut till de som gjort stora idividuella framsteg, säger Eriksson.

Studentbladets senaste nummer behandlade temat hälsa. Läs fler artiklar här!

Vad tycker du?