Hoppa till innehåll

Arcadastuderande sätter tempot

Kulturproducentskapsstuderandena Kaisa Lundán, Alfons Grönqvist och Rasmus Bärlund (liggande) syns i rutan då musikprogrammet Tempo! sänds imorgon. Foto: Alexander Katter.

Tempo! kommer att behandla finlandssvensk musik ur olika synvinklar och kommer bland annat att ta upp identitet och synlighet. Studerandena har lyckats fånga upp den finlandssvenska scenens crème de la crème då både Isac Elliot och Ronya är med i programmet. Studerande Alexander Katter låter nöjd med bokningarna och känner sig redo för morgondagens första livesändning.

– Det har hänt mycket den här senaste veckan, men allt börjar bli klart, säger Katter.

I produktionen deltar första årets kulturproducentskapsstuderande och andra och tredje årets mediekulturstuderande. Hur känns det att efter bara tre månaders studier kastas in ett projekt som detta?

– Spännande och nervöst. Vi har varit osäkra på mycket, med då fick idén så så gick allt ganska snabbt.

Självständighet och sociala medier var några idéer som bollades då studerandena skulle välja tema, men finlandssvensk musik kändes som ett naturligt val berättar Katter.

En produktion av studerande

Tempo! är helt och hållet skapat av studerande. Framför kameran står kulturproducentskapsstuderandena Kaisa Lundán, Rasmus Bärlund och Alfons Grönqvist och det tekniska kameraarbetet sköts av andra och tredje årets mediekulturstuderande. Marknadsföringen och det visuella, som inredningen av studion, sköts också av studerande.

Tempo!:s logga är designad av studerande i online media Vikanda Nurmi.

– Det här är en bra erfarenhet. Vi lär oss hela tiden något nytt och vi får visa vad vi gör på Arcadas linjer, säger Katter.

Namnet då? Varifrån kommer det?

– Namnet kom ganska spontant. Det beskriver programmet ganska bra. Tempo! Att nu händer det!

Vad tycker du?