Hoppa till innehåll

Studentbladet diskuterar Norden

I seminariet deltar även den norska studenttidningen Universitas (Universitetet i Oslo) och svenska studenttidningen Lundagård (Lunds universitet).

Det nordiska samarbetet är som en berg- och dalbana. Ibland har Norden fått bada i uppmärksamhetens solsken, för att i nästa stund djupdyka ner i skuggornas värld. Nordens betydelse varierar beroende på område. Norden är stark inom populärkulturen. Vi lyssnar på grannländernas musik, tittar på deras tv-serier, men på ett politiskt plan har Norden förlorat mycket av sin betydelse under de senaste 25 åren. Också synligheten inom journalistiken har minskat drastiskt.

På fredagen den 21 november 2014 arrangeras ett seminarium om nordisk offentlighet vid Helsingfors universitet. Studentbladet deltar tillsammans med Lundagårds ansvariga utgivare Kenneth Carlsson och Universitas utrikesredaktör Ingri Gudmundsen Bergo i en paneldiskussion om den nya studentskandinavismen. Vi diskuterar hur vi ser på nordiskt samarbete och journalistiken i våra respektive länder.

Vad tycker du?