Hoppa till innehåll

Pampasfirarna badade i solsken

Nu är Pampasveckan över för i år. Kolla in Studentbladets bildspel från Olympiaden på Vasa torg.

Pampas nationaldag firades för 22 gången. Evenemanget lockade närmare tvåtusen halarklädda studerande från hela Svenskfinland.

Under hela Pampasveckan fylldes Vasa av evenemang av olika slag: sitsar, Så ska det låta, SyhFilis Race, där deltagarna lagvis åkte runt med bil till olika punkter.

På fredag ordnades Olympiaden på Vasa torg. Inom olympiaden skulle fyrapersonerslagen bland annat kasta bollar så att de landade i grädde, fylla en vattenflaska med en slev och leta efter tomater på marken iförda ögonbindlar. I år tog Brobyggarna tog hem vinsten i form av Den Gyllene Grepen.

Olympiaden och det varma vårvädret lockade nästan tvåtusen halare i olika färger. Stämningen var på topp när Janne Grönroos höll i mikrofonen och solen färgade vinterbleka kinder.

I folkmassan beskriver Oscar Axelsson den soldränkta euforin: ”Det känns som att en ängel slickar min själ”.

I år ordnades fredagens stora fest, Kvällsfesten, i köpcentret Rewell Center.

På lördag ringlade den långa silliskön på den leriga parkeringsplatsen utanför Smedsby Uf. De som tålmodigt orkade vänta på att komma in fick inta sill och köttbullar till de svängande tonerna av Das Dunderhonung.

Sedan fortsatte festen på Olliver’s Inn och på andra ställen runt om i Vasa.

Artikeln uppdaterad 31.5.2022 kl. 11.20. Originalförfattaren har försvunnit från våra arkiv. Vet du vem som skrivit artikeln, kontakta gärna redaktionen.

Vad tycker du?