Hoppa till innehåll

Vetenskapsdagarna i Åbo 18-19.10

Under två dagar kan man ta del av rad olika aktiveter runtom i staden. 

På Hansatorget ordnas under fredagen paneldiskussiner om ämnen såsom djurens rätt, Östersjöns framtid, åldrandets utmaningar och jordens uppkomst. Deltar gör bland andra Birgitta Wahlberg, Erik Bonsdorff , Alf Rehn, Olav Eklund, och Esko Valtaoja.

Vid Akademiska bokhandeln hålls författarintervjuer, där bland annat forskaren Patrik Hagman diskuterar folkkyrkans framtid. Vid stadsbiblioteket kan man t.ex. krypa in i planetariet för att se på Åbos Stjärnhimmel under fredagens program.

Under helgen hålls även öppet hus vid bland annat Gamla Akademihuset, Sibeliusmuseet, Museet Ett Hem och Zoologiska museet.

Inträdet är gratis båda dagarna och hela programmet hittar du här: http://www.abo.fi/vetenskapsdagarna

Vad tycker du?