Hoppa till innehåll

VR utlovar billigare tågresor för studerande

Studierabatterna varierar i fortsättningen mellan 45 och 55 procent för vanliga och extraklassens biljetter. I praktiken innebär det att de minst efterfrågade tågturerna kommer att ge den största rabatten medan populära turer ger den minsta rabatten.

För oss är det viktigaste i den här frågan att vi också i fortsättningen kan lita på att studerande kan besöka sin hemort utan att behöva förbruka hela månadens lunchbudget”, säger studerandeorganisationernas ordföranden.

Studerandeorganisationerna kräver att  man evaluear reformens verkningar efter att ändringarna trätt i kraft.

Vi antar att det helt statsägda VR har förbundit sig till samma målsättning och vi hoppas att det goda samarbetet fortsätter även i framtiden.

Vad tycker du?