Hoppa till innehåll

Helsinki Think Company

Förra veckan öppnade Helsinki Think Company sina dörrar i Helsingfors. Det nystartade centret ska fungera som en mötesplats för innovation och entreprenörskap.

Projektet är resultatet av ett samarbete mellan Helsingfors Stad och Helsingfors universitet. Genom detta samarbete vill man främja ny sorts företagsamhet.

”Helsingfors universitet spelar en viktig roll  hjärtat av innovationscentrumet och som en oas för innovativ affärsverksamhet och tillväxt. Med hjälp av universitet kan vi utnyttja den internationella toppkompetensen i allt högre grad. Universitetet har dessutom en viktig roll som en instans som lockar utländska experter”, säger Helsingfors stadsdirektör Jussi Pajunen

Vid Helsinki Think Company ska företagare, studerande, forskare och alla som är intresserade av företagsamhet kunna samlas och nätverka

”Nya tankar kommer till i en företagarvänlig miljö där den starkt naturvetenskapliga och den djupt humanistiskt-samhälleliga kompetensen möts”, säger rektor för Helsingfors universitet Thomas Wilhelmsson.

Vad tycker du?