Hoppa till innehåll

Studerande värmer upp inför stordemonstration

Demonstrationståget, som kommer att gå från Senatstorget till Riksdagshuset, förväntas samla tusentals studerande från runtom i Finland.

Enligt Riitta Käppi, informatör vid Finlands studentkårers förbund (FSF), har ca. 4700 personer hittills anmält sig till demonstrationen. Ca. 30 busslaster förväntas från bl.a. Borgå, Jyväskylä, Åbo, Tammerfors, Vasa och Rovaniemi. För deltagare från Uleåborg har en hel vagn reserverats på tåget till Helsingfors kl. 5.20 på onsdagen.

Genom demonstrationen vill man kräva svar av beslutsfattarna angående studiestödets framtid. Hela studeranderörelsen tar avstånd från studiestödets nedskärningar och kräver att studiestödet indexbinds.

Studerande förväntar sig behandlas rättvist och att beslutsfattarna håller sina löften i ramförhandlingarna som inleds torsdagen den 21 Mars, säger studerandeorganisationernas ordföranden i ett pressmeddelande.

Demonstrationsdagen avslutas med en gratis konsert på Medborgartorget. För underhållningen står Manna och Risto.

Vad tycker du?