Hoppa till innehåll

Ingen sammanslagning i sikte mellan Arcada och Novia

Enligt Stefan Mannsén, som fungerat som ordförande vid förhandlingarna, är det viktigt att Österbotten har ett stort inflytande över utbildningarna. Under våren förväntas de övriga parterna vid  Åbo Akademi, utbildningsstiftelsen Sydväst och stiftelsen Arcada komma med sitt beslut.

Vid Aracada studerandekår (ASK) och Studerandekåren vid Novia (Novium) är man besvikna över att diskussionerna kring sammanslagningen har förts över studerandes huvuden. I ett pressmeddelande skriver man att bristen på kommunikation och information om förhandlingarna har skapat en otrygg studie och arbetsplats.

Noviums styrelseordförande Daniel Nenonen menar att  studerande borde vara motivationen bakom hela processen.

– Vi  är vana vid att få information att vara delaktiga i beslut på alla områden. Studerande har i övrigt en stark representation, men när det gäller diskussionen som förts av ägarna har vi lämnats utanför, säger Nenonen.

Studerande vill att utbildningens kvalitet hålls hög. Studerande vill vara med och bidra till utvecklingen av yrkeshögskoleutbildningen. Just nu saknas studerandeperspektivet på framtidens högskola, säger ASKs styrelseordförande Jenna Martikainen

Vad tycker du?