Hoppa till innehåll

Den svenska kulturproducentutbildningen till Arcada 1.1.2013

Under våren 2013 sköts antagningen till kulturproducentutbildningen för första gången av Arcada och nybörjarplatserna är tio.

Eftersom kulturen ska nå ut till andra samhällssektorer krävs det kontaktytor till dessa sektorer redan under studietiden. Arcada är således med sin mångfald av utbildningar en naturlig inlärningsmiljö för kulturproducenterna, konstaterar rektor Henrik Wolff.

Enligt Katarina Pada, som studerar på kulturproducentlinjen för året, har flytten gått relativt smidigt fastän det tagit en stund att vänja sig vid omställningen:

 – Jag tycker flytten kändes väldigt overklig, och fortfarande känns det som att vi bara tillfälligt huserar i Arcada. Den största omställningen är att man faktiskt har andra, främmande människor än kulturproducenter omkring en! Det är som att börja högstadiet igen, med nya system och nya rutiner.

Jag känner mig ändå välkommen, och de flesta i Arcada tycker det är roligt att vi stormat in i huset., säger Pada.

Även Emlia Nyberg ställer sig positivt till sina nya hemkvarter.

Jag tycker att flytten till Arcada främst är positiv. Visst kommer jag att sakna vårt gamla fina G18 där vi tidigare huserade och att vara stationerad mitt i händelsernas centrum, men på andra sidan blir vi nu en del av en lite större helhet och får möjlighet att lära känna och samarbeta med många nya personer”, konstaterar Nyberg

Sammanlagt är det 72 blivande kulturproducenter som flyttar från Novia för att slutföra sina studier på Arcada.

Vad tycker du?