Hoppa till innehåll

Lyyra-betalningen förnyas

Projektet påbörjades förra året men införandet av det nya betalningssättet sköts fram till början av 2013. Enligt Lyyras projektledare Mikko Jauhiainen beror fördröjningen på att kortterminalernas programuppdateringar inte ännu är färdiga.

Alla grundexamensstuderande som äger ett Lyyrakort kommer att få en gratis betaldekal vilken, genom en skild aktivering, gör det möjligt att betala inköp under 25 euro utan att använda en PINkod. Det kontaktlösa betalningssättet kommer senare att integreras i studentkortet och kan användas i alla affärer och butiker utrustade med MasterCard PayPass-märket, både i Finland och utomlands. Detta kräver dock att man tar i bruk Elisas kostnadsfria Lompakkotjänst. Denna tjänst ger dig tillgång till olika nätkreditkort, webb och mobila applikationer för hantering av sina fonder, samt en möjlighet till överföring av pengar mellan användare.

Förändringen innebär även att betalfunktionen i de nuvarande Lyyrastudiekorten och UniCards inaktiveras vid de restauranger  där man tidigare kunnat betala med Lyyrakortet.

Vad tycker du?