Hoppa till innehåll

Vetenskapsdagarna 9- 13.1.2013

I dag inleddes Vetenskapsdagarna i Helsingfors. Evenemanget fortsätter fram till söndagen 13.1.2013  och som plats fungerar Helsigfors Universitets huvudbyggnad (Fabiansgatan 33).

Årets tema, Kriser hot och begynnelser”, uppmanar till att skildra och förklara kriser med hjälp av vetenskapen. Under dessa dagar har du möjlighet att delta i aktuella föreläsningar, seminarier och paneldiskussioner tillsammans med experter från olika vetenskapliga områden.

Frågor som behandlas är: Vad handlar en kris om? Vad och hur påverkar de? Hur kan man förbereda sig för dem? Hur kan man hantera dem?.

I samband med Vetenskapsdagarna delas det också ut priser, bland annat Årets vetenskapsbok och Årets professor. Vetenskapernas natt ordnas 10.1 i Kronohagen. För skolelever hålls det 11.1 i Porthania (Universitetsgatan 3) Ungdomens dag med workshops. I Kampens köpcentrum ordnas 9–10.1 en offentlig tillställning ”Visste du det? Vetenskap i Kampen” vars teman är språk och miljö.

Fritt inträde.

Du kan läsa mera om Vetenskapsdagarna på www.tieteenpaivat.fi eller följa evenemanget på Facebook.

Vad tycker du?