Hoppa till innehåll

Den 20:e TransHelsinki startar idag

Idag startar den 20:e TransHelsinki-veckan för att uppmärksamma mångfalden av kön. Under veckan ordnas bland annat diksussioner och filmvisningar och huvudarrangörerna är Setas Transtukipiste och Trasek ry.

Idag är det också den internationella minnesdagen för transpersoner, som ordnas för att uppmärksamma hatbrott som transpersoner utsätts för. Enligt föreningen Transgender Europe har 265 transpersoner dödats under de senaste tolv månaderna, varav de farligaste områdena är Central- och Sydamerika. En minnesstund ordnas idag klockan 15.45 utanför Lilla Parlamentet. Kulturminister Paavo Arhinmäki håller tal.

Studentbladet skrev i det senaste numret om transfobi och om att transkönade i dagens Finland fortfarande måste genomgå tvångssterilisering.

TransHelsinki pågår 20.11-25.11.

Vad tycker du?