Hoppa till innehåll

No Doubt – Push and Shove

MUSIK

Interscope Records

Trodde vi. Nu gör barndomsfavoriten en comeback som kunde gå verkligt snett. Men Push and Shove låter varken som Rihanna, Gaga eller andra listnamn, vilket man kunde förvänta sig. No Doubt är sitt egna, melodiska jag. Låttexterna är fortfarande skrivna som av en högstadieelev med krossat hjärta. Ska–infuenserna har visserligen gett vika för ett dansantare sound, men vi lever trots allt inte på nittitalet även om platåskorna fötts på nytt. En liten uppdatering är välkommen, men om den lyckas locka nya lyssnare är en annan fråga. Om ett band med över trettio miljoner sålda skivor behöver några är en tredje.

No Doubt påminner om tiden då mainstreamartisterna fortfarande gjorde hederlig popmusik. Visst har image-aspekten alltid funnits, men på nittitalet var den ännu inte viktigare än de fantastiska poplåtarna. Push and Shove har glädjande mycket fokus på musiken, som de verkar ha skrivit utav inspiration och glädje snarare än ekonomiskt intresse. Låtarna är medryckande, men tyvärr varken särskilt bra eller intressanta. Efter en lovande öppning sjunker skivan ihop, trampar på i mediokra melodigångar med filler efter filler i medelålderstakt. Vuxna No Doubt varken övertygar eller förargar.

Vad tycker du?