Hoppa till innehåll

I valet och kvalet

Take This Waltz

Premiär 12.10

Regi: Sara Polley

I rollerna: Michelle Williams, Seth Rogen, Luke Kirby

Betyg: 3/5

Filmen Take this Waltz handlar om en kvinna som måste välja mellan två män, allt för att sedan inse att hon kanske gjorde fel val.

Kvinnan, Margot, träffar den karismatiske och sexiga Daniel på ett flyg. Attraktion mellan dem uppstår direkt, men Margot väljer att inte göra något eftersom hon är gift. Men när de delar en taxi hem och Margot inser att hon och Daniel är grannar blir det svårare och svårare för henne att hålla sig till sin snälla och lojala man Lou.

Att Michelle Williams är en talangfull skådespelerska går det inte att förneka, men som den osympatiska och omogna Margot gör hon mest en frustrerad. Det är istället Seth Rogen som Lou som är filmens mest verklighetstrogna och sympatiske karaktär. Trots att Rogen är mest känd för sina komediroller i filmer som Knocked Up och Superbad imponerar han stort i denna mer allvariga roll som en man som inte kan ge sin fru allt hon vill ha men ändå tappert försöker.

Otrohet och frestelse är nästan uttjatade teman i kärleksdramer, och sällan har jag sett en film där jag tyckte så illa om huvudrollen som den här. Filmen är dessutom för lång och onödigt artsy på sina ställen. Men samtidigt finns det få filmer jag sett som berört mig lika starkt som den här. Den får en att förstå hur bräcklig och flyktig kärleken egentligen är. Och trots att det är ganska deprimerande är det en bra sak att inse.

Etiketter:

Vad tycker du?