Hoppa till innehåll

Problem också vid Hanken

För några veckor sedan blossade en hätsk debatt upp på Svenska handelshögskolans studentkårs webbportal shsweb.fi. Orsaken var att forskaren Anders Tallberg inte hade levererat tentresultat från två kurser, trots att studenterna borde ha fått dem inom två veckor. Han hade dessutom låtit bli att svara på kursdeltagarnas frågande mejl.

Beklagar

Till sist kom resultaten, men först efter att studentkårens styrelse tog kontakt med Tallberg.

Tallberg förklarar själv dröjsmålet med att jul- och nyårshelgen kom emellan.

”Vid årsskiftet slutade jag också som föreläsare, och det bidrog till att allt blev så komplicerat. Jag beklagar det skedda. Men det var inte första, och långt ifrån sista gången något sådant här händer på en högskola.”

Uttdrag ur forumtråden på shsweb:

”Han har inte svarat på e-post under hela hösten, har inte varit på plats under mottagningstider och om man har besökt honom utanför mottagningstiderna har han svarat att han inte har tid att svara på frågor … En toppenprefekt och examinator med andra ord.”

”Förstår nog att det kan vara lite tråkig situation med för lite personal, men någon måtta får det ju vara.”

”Knappast någon idé att skriva gradun när man knappast kommer att få något resultat i den heller. Måste väl fara till andra sidan gatan och hoppas att de ger till godo mina studier i Hanken.”

 

Vad tycker du?